Advertisement
HABERLER ABONE OL

China Evergrande Group’ta yaşanan borç krizi, şirketin bir biriminin tahvillerinin işlemlerinin durdurulmasına yol açarken, Çin gayrimenkul sektörü için artan endişeler Asya endekslerini bu sabah olumsuz etkiledi. Çin’de oyun geliştiricisi Tencent gibi devleri etkileyen yeni kararlar da piyasaları etkileyen bir diğer faktör oldu.

Asya Borsaları teknoloji hisseleri öncülüğünde geriledi.

Öncesinde Wall Street endeksleri çarşamba gününü yükselişle tamamlamıştı. S&P 500 yüzde 0,85 ile 27 Ağustos’tan bu yana en güçlü günlük değer kazancını elde etti. ABD vadeli endeksleri ise hafif ekside.

Çarşamba günü yüzde 0,22 düşen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah yatay.

Günün küresel veri akışında ABD Ağustos perakende satışlar verisi TSİ 15:30’da duyurulacak. Delta varyantı etkisiyle aylık yüzde 0,7 düşüş bekleniyor. Aynı saatte açıklanacak ABD işsizlik maaşı başvurularında ise 323 bin artış bekleniyor.

AMB Başekonomisti Lane: Hacimlere takılmayın

Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkililerinin varlık alımlarını “ılımlı” şekilde azaltmaya başlama kararı almasının üzerinden birkaç gün geçerken, AMB Başekonomisti Philip Lane yatırımcıların varlık alımlarının hacmine odaklanmamaları gerektiği açıklamasını yaptı.

Orta vadeli zayıf enflasyon görünümünün varlık alımlarının azaltılması yerine artırılmasını gerektirip gerektirmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Lane, “para politikası duruşunu varlık alım hacimleriyle tanımlamanın doğru olmadığı” yanıtını verdi. Lane, çarşamba günü katıldığı webinarda, “Burada etkili yaklaşım devamlılığa vurgu yapmak. Parasal desteklerimizin enflasyon dinamiklerini güçlendiriyor olmasından memnunuz ve zamanla bu daha da gelişecek. Uyumlu bir politika uygulamamız var” dedi.