Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Mavi Jeans CEO’su Yavuz kısa vadeli dalgalanmalardan ziyade perakendeciler olarak artan kura odaklandıklarını söyledi.

Bloomberg HT yayınına katılan Yavuz "Daha da artan kurla beraber gözümüz gelecek yılda. Daha doğrusu odağı oraya vermek zorunda kalıyoruz. Çünkü kur böyle gittiği zaman gelecek yıl ürünlerin maliyeti nerede olur, nasıl etkilenir onları çalışmamız gerekiyor" dedi.

Pandemi döneminde online alışverişin perakende satışları telafi etmesinin mümkün olmadığını belirten Yavuz, "Hem ekonomik hem de sağlık anlamında zor bir sene oluyor. Perakendecinin gözü daha çok virüsle ilgili gelişmelerde" diye konuştu.

Yavuz yayında son gelişmelerle ilgili şunları belirtti: Pandemiden dolayı belli bir süre kapalı bir dönem geçirdik. Sağlık önlemlerimizi aldık ve Haziran'dan itibaren yeni normalimize geçtik. Perakendecinin gözü ağırlıklı olarak kovid rakamlarında.

Türkiye'de ihracat fazlası veren ve yurt ekonomisine katkı yapan bir sektörüz. Odağımız daha çok çalışanlarımız ve üretim hattındaki sağlıklı yapıyı korumak.

Online kanalların Türkiye özelinde söylemek gerekirse perakende satış kayıplarını telafi etmesi mümkün değil. Hem Türkiye’nin alt yapısı hem de internet, lojistik tarafında markaların yaptığı yatırımlar çok hızlı bir tempo gösteriyor. Birleşmiş Markalar Derneği sürekli bu konuda araştırmalar yapıyor. Veriler bu alanda yüzde 100’ün üzerinde büyüyen markalar olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde dijitalleşme çok kritik bir önem alacak.