Advertisement
HABERLER ABONE OL

Migros Ticaret A.Ş. tarafından KAP’a yapılan açıklamada, Rekabet Kurumu'nun bazı tedarikçi firmaların yanı sıra, Migros’un da dahil olduğu beş perakende şirketinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ("Kanun") 4. maddesini ihlal ettiğine ve taraflara idari para cezası uygulanması gerektiğine, bununla birlikte Rekabet Kurumu’nun 28.10.2021 tarihli Kurul kararı ile Migros’un da dahil olduğu beş perakende şirketine aynı kapsamda para cezası uygulandığından, yeni bir cezanın hükmedilmesine yer olmadığına karar verildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Her ne kadar Kurul tarafından şirketimiz hakkında bir idari para cezası uygulanmamasına karar verilmiş olsa da, Kanun'un 4. maddesinin ihlal edildiğine ilişkin hükmün iptali istemiyle yasal süresi içinde idari yargı yoluna başvurulacaktır” denildi.

Açıklamada şirketin, faaliyetlerini her zaman kanunlara ve yasal düzenlemelere uygun şekilde sürdürdüğü, 68 yıldır koruduğu, müşteriye en kaliteli ürün ve hizmetleri en uygun fiyatlarla sunma iradesinin kesintisiz süreceği belirtildi.