Advertisement
ENERJİ ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın Yemen'de kısmi ateşkesi kabul ederek, Orta Doğu'da tansiyonun düşeceğine ilişkin umutları artırmasının ardından kazançlarını sildi.

New York'ta işlem gören petrol vadelileri, yüzde 2.9 düşerek Suudi Arabistan'ın petrol sahalarına ay başında gerçekleştirilen SİHA saldırılarından bu yana kaydettiği kazançlarının tamamını sildi.

Yemenli bir hükümet yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre Suudi Arabistan, İran'ın desteklediği Husi güçlerinin kontrolündeki başkent Sana'a da dahil olmak üzere Yemen'in bazı bölgelerinde sınırlı ateşkesi kabul etti.

Petrol, Suudi Arabistan'ın enerji altyapısına yönelik 14 Eylül'deki drone saldırılarının ardından petrol üretimini artırmasıyla bu hafta zaten düşüyordu. Krallık Khurais ve Abqaiq'deki üretimini geri sağlamasının ardından günlük olarak 8 milyon dan fazla petrol üretiyor.

Almanya'nın imalat sektöründe derinleşen düşüş, Çin'de zayıf ekonomiye ilişkin daha fazla sinyal ve ABD'de artan ham petrol stokları da fiyat düşüşünde etkili oluyor.

New York'ta işlem gören Kasım vadeli WTI petrolün varili 85 cent düşüşle 55.56 dolara geriledi. ABD petrolü gün içi işlemlerde 54.75 dolara kadar gerilemişti. Kasım vadeli Brent petrol kontratları 1.23 dolar (yüzde 2) düşüşle varili 61.51 dolara indi.

(16:50'de güncellendi)