Advertisement

China Railway Construction Corp., Moratti ailesi ile İtalyan futbol takımı İnter Milan'ın yüzde 15 hissesini satın almaya anlştı. Anlaşma, İtalyan takımın değerini 500 milyon euroya yükseltecek.

Görüşmeleri bilen 2 kaynak, alımın, İtalya'da 18 şampiyonluğu bulunan İnter Milan'ın borçlarını da kapsayacapını söyledi. Kaynaklar, Hong Kong'taki QSL Sports Ltd.'ın da China Railway'in yatırım grubunun bir parçası olacağını söyledi.

Corriere della Sera'nın haberine göre, İnter'in başkanı Massimo Moratti, bir süredir kulübün parasal durumunu iyileştirmek için yatırımcı arıyordu. Takım 2 yıl önce Avrupa Şampiyonlar Ligi, İtalya Serie A ve İtalya kupalarını kazanmış, ancak bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne çıkamamıştı. Bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde oynayan takım, bugün başlayacak olan 3. elemelerde Hırvat Hayduk Split ile karşılaşacak.

İnter Milan dün internet sitesinden satışı duyururken, China Railway Construction Corp.'un, şirketin 2. büyük hissedarı olacağını söyledi. İtalyan takım, finansal şartlara ilişkin detayları ise paylaşmadı.


Yatırımın ardından Kamchi Li, Kenneth Huang ve Fabrizio Rindi kulübün yönetim kurulunda yer a6lacak.