Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Bankalardai kayıpların, kamu sektörü şirketlerindeki kazançları dengelemesiyle Çin Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Bir kısmına HSBC Holdings Plc'nin sahip olduğu Industrial Bank Co. yüzde 3.9 değer  kaybederek dünkü yüzde 10'a ulaşan kayıplarını genişletti. Angang Steel Co., geçtiğimiz yılı zararla kapamasının ardından 4 ayın en düşüğüne geriledi. Çin'in en büyük otomobil üreticisi SAIC Motor Corp., kazançlarının beklentinin altında kalmasının ardından yüzde 3 düştü. Kuzeydoğu Çin'in en büyük elektrik üreticisi GD Power Development Co. yüzde 2.1 tırmandı.

Şanghay Bileşik Endeksi gün içinde en azından 7 kez yön değiştirmesinin ardından yüzde 0.1'in altında kazançla 2,236.76 puana yükseldi. Endeks bu yıl emlak fiyatlarını soğutma hamlelerinin ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişesi ve şirket kazançlarının beklentinin altında kalmasıyla yüzde 1.4 düştü. CSI 300 Endeksi yüzde 0.3 düşşüşle 2,492.69 puana indi. Hong Kong borsaları bugün Paskalya tatili sebebiyle kapalı.

Hükümetin emlaktaki gibi önlemlerinin beklenilenden daha sert olduğunu, bunun da karamsarlığa neden olduğunu belirten Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weijun, ekonomik toparlanmanın devam etmesi ve ilk çeyrek kazançlarının ilerleme kaydetmesiyle hisselerin ikinci yarıda daha iyi performans göstereceğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 23 altında kaldı. Endeksin 30 günlük volatilitesi 13 ayın en yüksek düzeyine işaret etti. Şanghay endeksi, 12 aylık tahmini kazançlarının 9.1 katından işlem görerek Aralık ayından bu yana en düşüğünde seyrediyor.