Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(16:00'da güncellendi)

Piyasalarda yaşanan panik satışı, ABD hisse senetlerinde 2015 kazançlarının silinmesine neden oldu. Öte yandan Çin’in imalat sanayi göstergesinin 6 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından Çin hisseleri inişe geçti, Avrupa hisse senetleri düzeltmeye girmeye hazırlanıyor. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.2 gerileyerek Londra saati ile 12.44’de 368.87 puan oldu. Gösterge endeks bu hafta için yüzde 4.5’lik bir kayba hazırlanıyor. Hisse senetleri, Euro Bölgesi ekonomisinin bu ay ivme kazandığını gösteren verinin ardından kazançlarını azalttı. Sonrasında tekrar satışa geçildi.

Endeks, şimdi Nisan ayı zirvesinden yüzde 11 düşerek düzeltmeye giren İngiltere’de FTSE 100 Endeksi ve Almanya’nın DAX Endeksi gibi endeksler arasına katılıyor.

MPPM EK’den Guillermo Hernandez Sampere, bu düşüşün bir fırsat sunduğunu söylüyor. Hernandez, “Gerilemenin son günlerindeyiz. Çin’in durumu, yuan diğer ülkeleri böylesine etkilerken göz ardı edilemez elbette. Fakat çalkantı durulup herkes masasına geçtikten sonra tekrar yükselişe geçilecektir” şeklinde konuştu. 

(16:00'da güncellendi)