Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Dünya altın talebinde ikinciliğe sahip Hindistan'da altın alımları, yerel fiyatlardaki artışın iki yılın zirvesine çıkmasıyla gelecek hafta gerçekleşecek bir festival ve gelecek ayki düğünler için yapılacak alımların engellenmesi nedeniyle, 2016 yılının ikinci çeyreğinde daralabilir.

All India Gems & Jewellery Trade Federation yöneticisi Bachhraj Bamalwa'ya göre Nisan-Haziran dönemindeki alımların miktarı, Ocak-Mart dönemindeki 125 tondan yaklaşık 100 tona gerileyebilir. Bir önceki yılın Nisan-Haziran dönemindeki alımlar 154.8 ton düzeyinde gerçekleşmişti.

Bombay'daki fiyatlarbu yıl yüzde 21 yükseldi ve Pazartesi günü Mart 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmandı. 9 Mayıs Akshaya Tritiya, Hindistan nufüsünun çoğunluğu tarafından altın almaya en elverişli ikinci gün olarak görülüyor.

Bamalwa, “Normalde insanlar siparişlerini önceden veriyorlar ki böylece altın fiyatını sabitliyorlar ama bu yıl bu böyle olmadı. Fiyatlar en yüksek seviyesinde, bu yüzden insanlar altın almaktan kaçınıyorlar” şeklinde görüş bildirdi.