Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, traderların Fed faiz artırımı beklentilerini 2017 yılının Eylül ayına ertelemesiyle birlikte, yen karşısında bir ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçtiğimiz hafta Nisan ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirerek yüzde 1.7 gerilemesinin ardından ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte beklentinin altına büyüdüğünü işaret eden veri sonrası yatay seyretti. Morgan Stanley, ABD ekonomisinin kötüleşmesiyle birlikte en kötüsünün daha görülmediği uyarısında bulundu. Güne Kore Wonu, Pazartesi günü Haziran 2015'ten beri görülen en güçlü seviyesine geldi.

Sydney'de Döviz ve tahvil risk yöneticisi Rochford Capital yöneticisi Thomas Averill, “GSYİH büyük bir hayal kırıklığı oldu. Şimdiki risk, ılımlı parasal sıkılaştırma esnasında ABD Doları'nın daha fazla zayıflaması” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Tokyo saatiyle 12:22'de yüzde 0.1'den az artış kaydetti. Gösterge, geçtiğimiz hafta Cuma günü 1 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. ABD Doları, euro karşısında 1.1168'den işlem görürlen , yen karşısında bir önceki seans yüzde 3.1 düşmesinin ardından yüzde 0.4 artarak 102.50 seviyesinden alıcı buldu.