Advertisement

Ham petrolün ayı piyasasına girmesinin yüksek getirili varlıklara talebi azaltmasıyla gelişmekte olan ülkelerin Borsa ve para birimleri geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 10 sanayi grubundan 7'si enerji ve teknoloji hisseleri öncülüğünde düştü. Dün 11 Ağustos 2015'ten beri en yüksek seviyeye ulaşan endeks bugün %0.2 düşüşle 880.94 puan oldu. Vietnam'da Ho Chi Minh Hisse Senedi Endeksi %1.8 düştü ve 30 Haziran'dan beri en düşük kapanışa ilerledi.

Güney Kore, Tayland, Malezya borsaları en az %0.3 düşerken Çin borsaları bir ayın en düşük seviyesine indi. Endonezya'da Jakarta Bileşik Endeksi %0.4 artışla 15 ayın en yüksek kapanışına ilerledi. Endeks dün %2.8 yükselmişti. Hindistan'da S&P BSE Sensex Endeksi 3 günde ilk kez yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi %0.1 geriledi. Filipin pesosu %0.2 düştü.

Ringit ise Brent petroldeki düşüş ve ABD tipi ham petrolün ayı piyasasına girmesiyle %0.8 değer kaybetti. Bangkok'taki KGI Securities'te yatırım stratejisti olan akpong Chaisuparakul, petrol fiyatlarının gelişen piyasalar için büyük bir baskı kaynağı olduğunu belirterek "Çoğu yatırımcı son rallilerden sonra değerlemelerin yüksek olduğuna dair endişeli, kar realizasyonu olabilir" diye konuştu.