Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yatay bir başlangıç yaparak 126,4 lira seviyelerinde dengelendi.

Cuma günü altının ons fiyatındaki gerilemenin etkisiyle düşüşe geçen gram altın, önceki kapanışa göre yüzde 0,75 değer kaybederek haftayı 126,3 liradan tamamlamıştı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya yatay bir başlangıç yaptı ve saat 10.30 itibarıyla 126,4 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 207 lira, Cumhuriyet altını 842 liradan satılırken, altının onsu ise yüzde 0,6 azalışla 1.333 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın ekonomideki toparlanmaya işaret eden açıklamalarının faiz artırım beklentilerini yükseltmesiyle doların diğer para birimleri ve emtialara karşısında değer kazandığını belirtiyor. Dolar/TL 'deki yükselişe karşın, altının ons fiyatındaki azalışın etkisiyle gram altın fiyatının yatay bir seyir izlediğini dile getiren analistler, yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının, döviz kurları üzerinden altının gram fiyatının yönünü de belirleyebileceğini öngörüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, bu hafta cuma günü başlayacak Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının takip edileceğini kaydetti. Geçen haftanın ikinci yarısında satış baskısında kalan altın fiyatlarındaki değer kayıplarının bu hafta da devam edebileceğini dile getiren Memiş, "Altının ons fiyatının bugün 1.330-1.340 dolar aralığında işlemler gerçekleştirmesini bekliyoruz. Altının gram fiyatında ise kritik destek seviyesi 125 liranın test edebileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.