Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Fed'in faiz artırımını bir kez daha ertelemesinin ardından önemli paraların çoğu karşısında düşen ABD Doları, kayıplarını genişleterek yedi yılın en sert düşüşünü kaydetmeye yaklaştı. Fed, ABD'nin ekonomik koşullarını değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.

Japon Yeni, dolar karşısında üç günlük yüzde 2'lik kazancını korudu. Doların önemli paralar karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed yetkililerinin yıl sonuna kadar faiz artırımına gidilebileceğini işaret etmiş olmasına karşın, 2016 yılında yüzde 4 gerileyerek 2012 yılından bu yana ilk yıllık kaybına hazırlanyor.

Fed Başkanı Janet Yellen, faiz artırımı ihtimalinin arttığına katılmakla birlikte, Çarşamba günkü konuşmasında ABD'nin ekonomik koşullarından dolayı faiz artırımına gidilmemesinin altını çizdi. Dolar, merkez bankası toplantısı ardından tahvil faizleri ile birlikte düştü.

Tokyo'da JPMorgan Chase Japonya piyasaları birim yöneticisi Tohru Sasaki, “Piyasalar Fed'in faiz artırımında aceleci davranamayacağını görüyor, ABD tahvil faizlerini aşağı çekiyorlar. ABD başkanlık seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, doların yukarı yönlü potansiyeli giderek azalıyor. Bu unsurlar doların yen karşısında daha fazla aşağı yönlü potansiyeli olduğunu işaret ediyor” dedi.