Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Sterlin, Fed'in para politikasında mevcut durumu koruması ve 2016 yılı sonrasında gerçekleştirilecek faiz artırımlarına ilişkin tahminini azaltması ardından, Perşembe günü yükselişini ikinci güne taşıdı.

İngiliz Sterlini, dolar karşısında Çarşamba günü gördüğü beş günün dip seviyesinden tırmandı. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC), 2016 yılında hala faiz artırımı ihtimali bulunduğunu işaret etmesine karşın, Çarşamba günü faiz değişikliğine gitmedi ve 2017 yılına ilişkin faiz artırımı tahminini 3'ten 2'ye indirdi. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına ilişkin görüşmelerin belirsizliğini korumasıyla birlikte sterlin, Eylül ayında G-10 paraları arasında en kötü performansı gösteren para birimi konumunda bulunuyor.

Londra'da Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Döviz stratejisti Lee Hardman, “Fed'in Çarşamba günü faizleri indirmemesinden kaynaklanan bir miktar rahatlama olduğu açık. Öyle görünüyor ki faiz artırımı kararı verilebilirdi ve yıl sonuna kadar faiz artırımına yaklaşıyorlar. Genel durum, dolar için kısa vadede ılımlı bir güvercin duruşu işaret ediyor.

Sterlin, Çarşamba günü 16 Ağustos'tan bu yana en düşük olan 1.2946'ya gerilemesini ardından, Perşembe günü TSİ 12:00'de yüzde 0.38 artıda 1.3083 seviyesinden işlem gördü.