Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, yen karşısındaki kazançlarını genişleterek Ağustos ayından bu yana görülen en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi. ABD'de Pazartesi günü açıklanan PMI verisinin beklentileri aşması doların yükselişinde etkili oldu.

Bloomberg tarafından derlenen vadeli kontrat fiyatlarına göre Fed'in 2016 yılı sonuna kadar faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 60 seviyesinde bulunuyor. ABD'de açıklanan Eylül ayı imalat PMI verisi, faiz artırımı beklentilerinin artmasında etkili oldu. Haftanın sonuna doğru ise ABD istihdam verisi açıklanacak. Ekonomist tahminleri verinin yükseleceğini işaret ediyor. Danimarka'da Saxo Bank A/S Döviz stratejisti John Hardy, verinin piyasada önemli bir harekete neden olması için “ciddi bir sürpriz” yapması gerektiğini belirtti.

Yenin dolar karşısında yıl sonuna dek 105 seviyesine kadar gerilemesini bekleyen Hardy, “Olumlu ABD verisi doları destekler. Bu haftaki ABD verisinin anlamlı olması zor. Japonya Merkez Bankası (BOJ) ve Fed toplantılarının güçlü bir hareketi tetikleyememesinin ardından piyasa kaygılı” dedi.

ABD Doları, yen karşısında yüzde 0.77 değer kazanarak TSİ 10:12'de 102.44 seviyesinden işlem gördü.