Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Avustralya'nın ikinci büyük altın üreticisine göre Fed'in 2016'da faiz artırımına gitmesi yatırımcının değerli metale olan güvenini sarsmamalı.

Altın, onz başına 1,300 dolar seviyesini Haziran ayından beri ilk kez kırmasının ardından, hala bu seviyenin altında seyrediyor. Bu haftanın kayıplarında, iyileşen ABD ekonomisinin Fed'i yakında faiz artırımına gitmeye zorlayacağına ilişkin güçlü algı etkili oldu. Altının, faiz ödemesi olan varlıklar karşısındaki rekabet gücü azaldı.

Piyasa, Fed'in Aralık ayında kadar faiz artırımına gitmesine yüzde 62 ihtimal veriyor. Bloomberg tarafından derlenen vadeli kontratlar, geçtiğimiz hafta yüzde 54 düzeyini işaret ediyordu.

Evolution Mining Ltd. yönetim kurulu başkanı Jake Klein, Bloomberg Television ile “Daybreak Asia” programında Perşembe günü gerçekleştirilen bir mülakatta, “Yine de, ABD'de gidilecek bir faiz artırımı konusunda merkez bankalarının 2008 yılından beri yaklaşık 600 kez faiz indirimine gittiği göz önünde bulundurulmalı” dedi.

“Bu bağlamda altın için şartlar hala uygun” diyen Klein, “Ben altın fiyatları konusunda iyimserim. Çünkü önceden görülmemiş düzeylerde düşük faiz ortamındayız. Faizlerin çok yükselmesi zor” dedi.