Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altının gram fiyatı yatay bir seyirle 124 liranın hemen üzerinde dengelendi.

Küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle dün 125 liranın üzerini gören gram altın, bu seviyelerde tutunamayarak düşüşe geçmiş ve günü yüzde 0,17 azalışla 124,2 liradan tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı, bugün 124,1 - 124,5 lira bandında yatay bir seyir izleyerek, saat 10.00 itibarıyla 124,3 liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 204, Cumhuriyet altını 832 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, uluslararası piyasada doların diğer para birimleri karşısındaki değer kazanmasına karşın hafta başından bu yana etkili olan yatay seyrini bugün de sürdürüyor. Ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kazanarak 1.256 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmaları ve akşam saat 21.00'de açıklanacak Fed toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirtiyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, piyasalarda genel algının "Fed’in aralık ayında faiz artırımına gideceği" yönünde olmasının doların güçlenmesine neden olduğuna değinerek "Güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan talep azalmaya devam ediyor. Bu beklentiden yola çıktığımızda altının ons fiyatı 1.220 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir." ifadelerini kullandı.

Bugün altının ons fiyatının 1.250-1.260 dolar aralığında hareket edebileceğini dile getiren Memiş, altının gram fiyatının ise bu hafta direnç seviyelerini test ettiğini, bundan sonraki süreçte 123 lira seviyelerine kadar gerileyebileceğini öngörüyor.