Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD Eylül ayı enflasyon verisinin tahminlerin altında gelmesinin ardından, traderlar Fed'in 2016 yılında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerini azalttı. “Fed” beklentileriyle kayıplarını üçüncü güne taşıyan ABD Doları, son işlemlerde kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Dolar, bu hafta 16 önemli paranın tamamı karşısında değer kaybetti. Dünyanın en büyük ekonomisinen gelen karışık sinyallerle birlikte vadeli kontratların Fed'in faiz artırımı sürecinin kademeli olacağını işaret etmesi, doların düşüşünde etkili oldu. Singapur'da Mizuho Bank Ltd. kıdemli ekonomisti Vishnu Varathan, “Dolardaki yukarı yön bu hafta bir miktar kayboldu. Çekirdek enflasyonun beklentilerin bir miktar altında gelmesi ve Ağustos'a göre hız kaybetmesiyle, doların yükselmesi zorlaşıyor” dedi.

ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 08:20'de yatay seyrederek 1,199.45 puan seviyesine geldi. Dolar, Japon Yeni karşısında yüzde 0.03 değer kaybederek 103.83 seviyesinden işelm görürken euro karşısında değişiklik göstermeyerek 1.0980'den alıcı buldu.