Advertisement

Asya hisse senetleri, ABD'de başkanlık münazaralarının sonucusu öncesi, 15 ayın en yüksek seviyesine çıkan petrol fiyatlarının enerji şirketlerini desteklemesi ile değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saati ile 09:06'da 140.15 seviyesine çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. Endeks, Çin'de büyüme rakamının istikrarlı bir ekonomiyi işaret etmesi ve Fed'in para politikasını kademeli sıkılaştıracağı beklentileri ile birlikte yaklaşık bir ayın en büyük iki günlük yükselişini gerçekleştirdi. ABD'de başkan adayları Hillary Clinton ve Donald Trump bugün başkanlık münazaralarının sonuncusunda karşı karşıya geliyor. Bloomberg'in düzenlediği kamuoyu araştırmasına göre, Clinton Trump'ın dokuz puan önünde gidiyor.

Melbourne'de IG Ltd.baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Piyasa başkanlık münazarası öncesi saki ve herkes münazarada kimin baskın olduğunu gösteren Meksika pesosunu izleyecek," dedi ve "ABD seçim tarihinde hiçbir aday seçim öncesi kamuoyu araştırmalarında diğerine bu kadar fark atmadı. Ancak 2016 bize gösterdi ki. sadece siyasette değil piyasalarda da beklenmedik durumlar beklenebiliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 düştü ve Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1 tırmandı.