Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in politika faizini değiştirmemesi ve Aralık ayından bu yana ilk faiz artırımı için daha da işaret görmek istediğini kaydetmesinin ardından düşük kaldı.

Dolar, Fed'in gelecek ay faiz artırımına gitme konusunda kararlı olduğuna ilişkin daha açık işaretler bekleyen traderların hayalkırıklığına uğramasının etkisiyle, önemli para birimlerinin büyük kısmı karşısında zayıfladı.

New York'ta Toronto-Dominion Bank kıdemli Döviz stratejisti Mazen Issa, "Bu, büyük ölçüde ortada bir açıklamaydı ve Aralık ayında faiz artırımı için az işaret verdi," dedi ve "Bu durum, son dönemde dolarda görülen kanamayı biraz daha artırdı" şeklinde görüş bildirdi.

Dolar bu yıl, Fed yetkililerinin, Brexit'ten düşük küresel büyümeye, bazı nedenlerden dolayı faiz artırımına gitmekten kaçınmasının etkisiyle yüzde 2.5 düştü. Son haftalarda, ABD doları, Fed yetkililerinin Aralık ayında faiz artırımı beklentilerini canlı tutmalarına karşın, ABD seçimlerine ilişkin belirsizliklerin bu ayki toplantıda faiz artırımı beklentilerini zayıflatması ile birlikte yatay seyretti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi New York saati ile 14:09'da yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu.