Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, traderların Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitmesini kesin olarak görmesinin etkisiyle, yen karşısında 1995 yılından bu yana görülen en güçlü üç haftalık kazancına hazırlanıyor.

ABD Doları, 4 Kasım'dan bu yana Japon Yeni karşısında yüzde 10 değer kazanarak 4 ayın zirvesine tırmandı. ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın enflasyonu ve büyümeyi destekleyecek politikalar uygulayacağı yönündeki beklentiler, dolara olan talebi artırdı ve Fed faiz artırımı ihtimalini artırdı. Fed'in Kasım ayı toplantısına ilişkin bu hafta açıklanan tutanaklar, yetkililerin işgücü piyasasının sıkılaştığını söylediğini ve bazılarının Aralık ayında faiz artırımı olması gerektiğini düşündüğünü işaret etti.

Singapur'da Bank of Americs Corp.'s Asya para birimleri ve tahvilleri birim yöneticisi Claudio Piron, “Veri akışı görece güçlü olmaya devam ettiği sürece, ekonomik istikrar anlamında doların yükselişine devam edeceği yönündeki teze destek oluyor” dedi.

Dolar, 113.90 ile 15 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, Londra saatiyle 06:42'de yüzde 0.2 yükselerek yen karşısında 113.51 seviyesinden işlem gördü.

Doların 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü zirvede kapatmasının ardından Cuma günü yatay seyretti. Gösterge, Trump'ın seçim galibiyetinden bu yana yüzde 4.8 düştü.