Advertisement

Asya hisse senetleri, ABD Hazine tahvilleri ve petroldeki geri çekilme ile birlikte aşağı yönde hareket eden New York hisselerini izleyerek, bu hafta beş günün dördünde aşağı yönde hareket etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düşerek Hong Kong saati ile 10:30'da 134.52 seviyesine geriledi. Avustralya hisse senetlerinin göstergesi S&P/ASX 200 Endeksi Çin'de Qingdao'ya satılan demir cevherinin fiyatının Perşeme günü itibariyle düşüşünü beşinci güne taşıması ile birlikte madencilik şirketlerine gelen satışların öncülüğünde, son dört günde ilk kez aşağı yönde hareket etti.

Sydney'de Rivkin Securities yatırım analisti James Woods, S&P/ASX 200 Endeksi'ni işaret ederek, "Son birkaç güne baktığımızda, teknik analiz açısından, bu yukarı hareketin düşük hacimle gerçekleştiğini gördük ve tüm alım baskısı bitmiş görünüyor," dedi ve "Günlük bazda bakıldığında, fiyat son üç yılın önceki zirveleri olan 5,600 ve 5,481 seviyelerindeki destek bölgesinin üzerinde seyrediyor" şeklinde görüş bildirdi.

S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 düştü ve haftalık kazancını yüzde 1.6'ya daralttı. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.6 düşerken, Shenzen Bileşik Endeksi yüzde 0.1 ve Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.6 geriledi. Güney Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmedi.