Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Pazartesi günkü tatilin ardından ABD hazine tahvili faizlerinin yükselmesiyle, önemli paraların çoğu karşısında değer kazandı. Japonya ithalatçılarının 2016 yılı sona ermenden alım yapma konusunda acele etmesi, doların yen karşısındaki kazançlarını artırdı.

ABD Doları, 15 Aralık'ta yen karşısında 10 ayın zirvesine tırmanmasının ardından dar bir koridorda konsolide olurken, beş günden bu yana ilk kazancına hazırlanıyor. Avustralya, Hong Kong, Yeni Zelanda ve İngiltere piyasaları tatil nedeniyle kapalı olmaya devam ederken, likidite zayıf seyrini sürdürüyor. ABD 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizleri 2 baz puan yükselerek yüzde 2.56'ya tırmandı.

Tokyo'da Societe Generale SA Döviz ve para piyasası satış birimi yöneticisi Kyosuke Suzuki, “Tokyo'daki işlemler sırasında dolar talebinin artması, dolar/yenin yükselmesinde etkili olmuş gibi görünüyor; fakat yeni bir haber olmaması ve piyasada fazla işlem olmaması nedeniyle aşırı bir hareket beklemek zor” dedi. Suzuki, “Piyasa, tatil sonrası New York'taki işlemlerde bugün ne olacağını görmek istiyor. Yurtdışı yatırımcıların ne yapacağına bağlı olarak, dolar/yen paritesinin yıl sona ermeden 15 Aralık zirvesini (118.66) yenilemesi mümkün” şeklinde devam etti.

Dolar/yen paritesi, TSİ 09:35'te yüzde 0.15 yukarıda 117.28 seviyesinden işlem gördü.