Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, 2012 yılından bu yana ilk yıllık bazda kazancının ardından, Çin'de mücevher alımlarının talebi güçlendiremesi ile birlikte, son altı seansta beşinci kez yükseldi.

Spot altın yüzde 0.8 yükselerek ons başına 1,156.83 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:57'de 1,156.06 dolara geldi.

Metal 2016 yılında yüzde 8.1 yükseldi ve üç yıl süren düşüşünü durdurdu.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Melbourne'de National Australia Bank ekonomisti Vyanne Lai, "Hediye alınmının arttığı Çin Yeni Yılı'nın yaklaşması ile birlikte bu ülkede mücevher talebinin artması sonucu, altın fiyatları dolardaki hareketlerden ayrışmış görünüyor," dedi ve "Çin'de Yeni Yıl tatili bu yıl Ocak ayının son haftasına rastlıyor. Bu durum, mücevher alımlarının önümüzdeki birkaç hafta boyunca muhtemelen mevsimsel olarak zirveye çıkacağını işaret ediyor. Bunun da altın fiyatlarına söz konusu dönemde bir miktar temel destek getirmesi bekleniyor" şeklinde görüş bildirdi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 29 Aralık'ta 0.45 ton artarak 1,778.3 tona çıktı ve 2004'ten bu yana en uzun düşüş serisini işaret eden art adar 33 günlük kaybı durdurdu.