Advertisement

Hong Kong hisse senetleri bir ayın zirvesine yakın seviyelerde dalgalı seyretti. Kumarhane işletmecileri ve PetroChina Co. hisseleri yükselirken, bankacılık hisseleri kayıplara öncülük etti.

Hang Seng Endeksiyatay seyrederek yerel saat ile 13:01'de 22,520.89 puan seviyesine geldi. Galaxy Entertainment Group Ltd. ve Sands China Ltd. hisseleri yüzde 1'in üzerinde değer kazandı. PetroChina Co. 14 ayın zirvesine yöneldi. Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.

Hong Kong hisseleri, 2016 yılını fazla değişmeyerek kapatmasının ardından, Çin ekonomisinin istikrar sinyali vermesi ve offshore yuanın sıçramasıyla, 2017'de yüzde 2 yukarıda bulunuyor. PetroChina ve China Petroleum & Chemical Corp., Hong Kong hisse senetlerindeki kazançlara öncülük etti. Petrol fiyatlarındaki sıçrama ve hükümetin kamu şirketlerinin daha etkin olması için baskıyı artıracağına ilişkin soekülasyon, söz konusu şirketlerin yukarı yönlü hareketinde etkili oldu.

Hong Kong'da Huatai Securities Co. analisti Tony Liu, “Reform beklentileri enerji şirketlerine yardımcı oluyor. Çin'in daha fazla reform baskısı yapmasıyla birlikte PetroChina'da daha fazla varlık satışı olabilir; bu da bir defalık getiri, sağlıklı nakit akımı ve muhtemelen yüksek temettü ödemesi anlamına gelir” dedi.