Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(13:15'te güncellendi)

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'yi Trans-Pasifik Ortaklığı'ndan çıkarması sonrası gelen güvenli liman alımları ve Hazine Bakan adayı Steven Mnuchin'in güçlü seyrinden dolayı endişelerini dile getirmesinin ardından doların değer kaybetmesi ile birlikte iki ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın, ons başına 1,220.26 dolar ile 22 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 15:24'te 1,220.26 dolara geldi.

Australia & New Zealand Bank, Salı günkü bilgilendirme notunda, "Güvenli liman alımları 2017 yılına damgasını vurdu ve Trump'ın hızlı hareket etmesi ile birlikte, bunun sürmesini bekliyoruz," dedi ve "İştah ayrıca dolardaki düşüşten de destek buldu" şeklinde görüş bildirdi.

Donald Trump, başkanlığının ilk icraatlarından biri olarak, ülkesini Trans-Pasifik ticaret ortaklığından çekti.

Mumbai'de Kodak Commodity Services analisti Madhavi Mehta, "Piyasa oyuncuları halen Trump'ın bazı büyüme destekleyici politikaları duyurmasını bekliyor," dedi ve son ralliye ETF katkısının düşük olmasının, bu rallinin yeni bir hareketten ziyade bir sıçrama olduğu anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

Mnuchin, bir senatörün sorusuna verdiği yazılı yanıtta, aşırı güçlü doların kısa vadede ekonomiye zarar verebileceğini söyledi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi ve düşüşünü dördüncü güne taşıdı.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 0.9 ton düşerek 1,775.8 tona indi.

Çin'de, Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.1 düşerek 269.99 yuana indi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.2 düşüşle gram başına 272.35 yuana inerken, Haziran vadeli gümüş yüzde 0.3 düşerek kilogram başına 4,117 yuana indi.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.4 düşerken, palladyum yüzde 0.3 geriledi ve platin fazla değişmedi.

(13:15'te güncellendi)