Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD merkez bankasının faiz yükseltmek için Trump yönetiminin destekleyici maliye politikalarını beklemeyeceğini kaydetmesinin ardından hisse senetlerinde görülen ralli ile birlikte değer kaybetti.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 10:49'da ons başına 1,226.75 dolara indi.

Tokyo ve Sydney Borsalarında işlem gören hisse senetleri, ABD'de dört büyük endeksin ikinci gün üst üste tarihlerinin en yüksek seviyelerine tırmanmalarının ardından değer kazandı.

IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Piyasalarda risk alınmasına yönelik hava, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Salı günkü beklenmedik şahin yorumlarından kaynaklandı," dedi ve "Bu durum piyasaya, altın gibi güvenli limanlardan çıkıp hisse senetlerine daha fazla yatırım için sebep sundu. Ancak teknik destek 1,220 dolar seviyelerinde görülebilir ve bu seviye aaşağı yönlü baskının bir kısmını giderebilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.1 yükseldikten sonra yatay seyretti.

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları Salı günü değişmeyerek, iki ayın en yüksek seviyesi olan 840.87 tonda kaldı.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.2 düşerek 273.58 yuana indi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.3 düşerek gram başına 275.10 yuıana inerken, Haziran vadeli gümüş yüzde 0.3 düşerek kilogram başına 4,221 yuana geldi.

Spot gümüş yüzde 0.1 gerilerken, platin ve palladyum yüzde 0.2 geriledi.