Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Petrol, OPEC'in petrol arzında gittiği kısıntıların en sonunda ABD'de hissedilmeye başlandığı yönündeki spekülasyonun etkisiyle Temmuz 2015'ten bu yana görülen en yüksek seviyelere yakın işlem gördü. Petrol, haftayı artıda tamamlamaya yöneldi.

New York'ta işlem gören petrol vadeli kontratlar bu hafta yüzde 1.9 yükseldi. Petrol, bu yılın en güçlü haftalık yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. ABD'den gelen veriler, ithalatın Kasım'dan beri en sert düşüşünü gerçekleştirmesiyle, petrol stoklarının geçtiğimiz hafta beklenenden daha az artış kaydettiğini gösterdi. Rekor miktardaki petrol stoklarında görülen düşüş ve petrol ithalatındaki azalma, OPEC'in üretim kısıntılarının küresel arzı sıkılaştırmaya başladığının sinyalini veriyor olabilir.

New York'ta işlem gören Nisan vadeli WTI petrol kontratları, Singapur saatiyle 12:38'de 3 cent gerileyerek varil başına 54.42 dolar seviyesinden işlem gördü.Kontratın fiyatı Perşembe günü 86 cent artarak 54.45 dolara yükselmişti. Toplam hacim, 100 günlük ortalamanın yüzde 66 altında gerçekleşti.

Londra'da işlem gören Nisan vadeli Brent petrol kontratları 4 cent düşerek varil başına 56.54 dolar oldu. Perşembe günü 74 cent artarak 56.57 dolara yükselen kontratın haftalık kazancı yüzde 1.3 oldu. Brent petrol, WTI petrole göre 2.12 dolar primli işlem görüyor.