Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, yatırımcıların ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in açıklamalarının ardından gelen düşüşün aşırı olduğunu değerlendirmesiyle, Cuma günü yükselerek haftalık kayıplarını azalttı.

ABD Doları, yen karşısında iki haftanın en düşük seviyesinden yükseldi. Asya'da bulunan bir Döviz traderı tahvil fonlarına gelen alımların, doların kayıplarını geri almasında etkili olduğunu belirtti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Başkanı Donald Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlik ve Mnuchin'in mali politikanın ekonomi üzerindeki etkisinin bu yıl sınırlı olabileceği yönündeki açıklamalarının etkisiyle, haftalık düşüşüne yöneldi.

Tokyo'da “Mnuchin sürpriz olacak bir şey söylemedi ve açıklamlarına gelen tepki, piyasaların beklentilerini güçlendirecek herhangi bir şeye ne kadar aç olduğunu gösteriyor” diyen Gaitame.com Research Institute kıdemli araştırmacısı Takuya Kanda, Trump ve politikalarına ilişkin ihtiyatlı duruşun devam ettiğini belirtti.

Dolar/yen paritesi, Perşembe günü yüzde 0.6 düşmesinin ardından haftanın son işlem gününde yüzde 0.2 yükselerek 112.85 seviyesinden işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1'in altında yükselerek haftalık kayıplarını yüzde 0.5'e indirdi.