Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Türk Lirası, RSI göstergesine göre Haziran'dan en fazla “aşırı alım” seviyesini görmesinin ardından, dolar karşısında bu haftaki ilk düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Türk Lirası, dolar karşısında yaklaşık yüzde 0.3 gerileyerek haftalık kazançlarını azalttı. TL, bu haftaki işlemlerde 3.5561 ile yedi haftanın zirvesini gördü.

Türk Lirası'nda 14 günlük RSI göstergesi Çarşamba günü 35'e gerileyerek Haziran'dan beri en düşük düzeyini gördü. Bzı teknik analistler, bu durumu bir düzeltme işareti olarak görüyor.

Dolar'ın TL karşısındaki yükelişinde yatırımcıların, ABD Başkanı Donad Trump'ın dünyanın en büyük ekonomisinde mali ve para politikalarının gidişatına ilişkin önemli konuşması öncesi, temkinli duruşu da etkili oluyor.

Londra'Da Rabobank stratejisti Piotr Matys'e göre Dolar/TL kuru kilit önemdeki 3.60 – 3.50 destek seviyesini test ediyor. Matys, “(Söz konusu seviyenin) aşağı doğru kırılması düşüş sinyali olur ve orta vadeli 3.40 tahminimizi güçlendirir.” dedi.

Dolar/TL, TSİ 14:42'de yüzde 0.33 artıda 3.5809'dan alıcı buldu. Türkiye'de iki yıl vadeli hazine tahvillerinin faizleri 8 baz puan artarak yüzde 11.09'a tırmandı.