Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD Doları'nın, 10 önemli para karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed Guvernörü Lael Brainard'ın faiz artırımının yakın zamanda uygun olacağını dile getirmesiyle birlikte, yükselişini ardı ardına beşinci günde de sürdürdü.

ABD Doları, traderların Fed faiz artırımı ihtimalini yüzde 70 seviyesinin üzerine taşımasıyla, yen karşısında iki haftanın zirvesine tırmandı. Daha önceleri düşük faizlerin daha uzun bir süre için korunması gerektiğini öne süren Brainard, istihdam ve enflasyondaki iyileşme ile yurtdışı büyüme verilerindeki iyileşmenin daha yüksek borçlanma faizlerini desteklediğini ifade etti.

Tokyo'da Mizuho Bank Ltd. baş piyasa ekonomisti Daisuke Karakama, “Fed'in ekonomiye ilişkin gelecekte görülebilecek aşağı yönlü risklere yönelik tamponu, geç kalmaktansa erken oluşturmayı istemesi nedeniyle, Mart ayında faiz artırımına gidilmesi neredeyse kaçınılmaz.” dedi. Karakama, “Fed, henüz Trump yönetimi ortaya somut birşey koymadan, tampon oluşturmak için en iyi zaman olduğunu düşünüyor olabilir” şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 09:50'de yüzde 0.17 yükselerek 1,246.52 puan seviyesine tırmandı. Dolari yen karşısında yüzde 0.38 değer kazanarak 114.16 seviyesinden işlem gördü.