Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(16:35'te güncellendi)

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu akşam TSİ 21:00'de Chicago'da yapacağı konuşma öncesi düştü ve ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren bu endeks, böylelikle, Perşembe günkü kazancının neredeyse yarısını geri verdi. Dolar Meksika pesosu karşısında, ABD Ticaret Bakanı Ross'un CNBC'ye pesonun toparlanma potansiyeli taşıdığına ilişkin yorumu sonrası yüzde 1.3 düştü.

Meksika pesosu, Ross'un, makul bir ticaret anlaşması olursa pesonun topalrlanma potansiyeline sahip olduğunu söylemesinin ardından dolar karşısında kazancını yüzde 1.5'e kadar çıkardı.

Dolardaki zayıf ton diğer paritelerde sıçradı. Euro/Dolar paritesi 1.0563 ile yeni bir zirve yaptı.

Dolar/yen paritesi ise 114.54'ü test ederek seansın zirvesi yakında seyretti.

Sydney'de St. George Bank Ltd. kıdemli ekonomisti Janu Chan, "Bu hafta Fed yetkililerinden çok sayıda yorum geldi ve piyasalar Mart ayındaki toplantıda faiz artırımını fiyatlamış durumda," dedi ve "Yellen'ın buna daha katkısı olabilir mi? Muhtemelen olmaz. Yellen normal söylemden sapmazsa, dolarda çok fazla reaksiyon beklemiyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Singapur'da Macquarie Bank Ltd. Döviz ve faiz stratejisti gareth Berry, "Fed Başkan ve Başkan Yardımcısı, faiz beklentilerinin ne denli hızlı hareket ettiğini dikkate alarak beklentileri yönetmeye çalışabilir," dedi ve Fed, Mayıs ayında Haziran toplantısında faiz artırımına gidileceğine ilişkin beklentileri güçlendirmek için çaba sarfetmesinin ardından Haziran başında tarım dışı istihdam verisinin çok kötü çıktığı dönemde yaşadığı deneyimi dikkate alarak temkinli kalabilir" şeklinde görüş bildirdi.

(16:35'te güncellendi)