Advertisement

ABD hisse sentleri, aralarında Fed'in de bulunduğu bazı önemli merkez bankalarının para politikası toplantısı yapacağı haftanın ilk gününde karışık kapandı.

Kapanışta, Standard & Poor's 500 Endeksi 0.88 puanlık (yüzde 0.04) sınırlı artışla 2,373.48 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 14.06 puan (yüzde 0.24) değer kazanarak 5,875.78 puana çıktı. Öte yandan, Dow Jones Sanayi Endeksi 21,50 puan (yüzde 0.10) düşüşle 20,881.48 puana geriledi.

Analistler, endekslerin farklı seyirler izlemesinde gayrimenkul ve enerji şirketlerinin hisselerinin değer kazanırken, sağlık ve perakende şirketlerinin değer kaybetmesinin etkili olduğunu belirtti.

Ham madde şirketlerinin hisseleri, petrol fiyatlarının beş günlük düşüşün ardından yatay seyretmesi sonrası enerji hisselerine gelen alımlarla yükseldi.

HSBC'nin baş ABD ekonomisti Kevin Logan, "Fed yetkilileri Mart ayındaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz artırıma niyetler,ne ilişkin açık sinyaller gönderdi," dedi ve "Yellen ayrıca bu fırsatı Fed'in bilanço politikası görünümünü görüşmek iiçin de kullanabilir" şeklinde görüş bildirid.

Piyasaların, bu hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) çarşamba günü açıklanacak faiz kararı ve beklentilerine odaklanması bekleniyor. Öte yandan bu hafta Japonya, İngiltere ve İsviçre merkez bankaları da toplanıyor.