Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed'in bu akşam sona erecek toplantısı sonrası yapılacak açıklamada faizlerin gelecekte izleyeceği yol konusunda işaretler beklemesi ile birlikte altı haftanın en düşük seviyesi yakınında kaldı.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Singapur saati ile 09:32'de ons başına 1,201.17 dolara çıktı. Metal Salı günü yüzde 0.4 düşerek 30 ocak'tan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi.

Yatırımcılar Fed'in bugünkü toplantısında faiz artırımı kararı çıkmasına neredeyse kesin gözüyle bakıyor. Fed'in faiz kararı TSİ 21:00'de açıklanacak ve ardından Fed Başkanı Janet Yellen basın toplantısı yapacak.

Australia & New Zealand Banking Group, bilgilendirme notunda, "Altın fiyatları, yatırımcıların önmüzdeki 18 ay için Fed'in sıkılaştırma hızına ilişkin işaretler beklemesi ile birlikte 1,200 doların altını gördü", dedi ve İngiltere'nin brexit görüşmelerini başlatması ve Hollanda seçimlerini işaret ederek, "Fiyatların daha fazla düşmemesi için yeterince siyasi gerilim vardı" şeklinde görüş bildirdi.

Bu hafta ayrıca Japonya, İngiltere ve İsviçre merkez bankalarının da toplantıları var.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yüzde 0.1 geriledi.

Spot gümüş yüzde 0.3 yükselirken, platin yüzde 0.1 ve palladyum yüzde 0.2 değer kazandı.