Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, geçen hafta sağlık hizmetleri yasa tasarısının oylanamamasının ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomik planlarının kaderine ilşkin endişeleri artırması ile birlikte, Trump'ın Kasım ayındaki seçim zaferi sonrası elde ettiği kazançların neredeyse tümünü geri verdi.

AND Hazine tahvilleri ralli yaptı ve ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altına inerek, ABD seçimlerinden iki sonrası olan 10 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Kamuoyuna konuşma yetkileri olmamasından dolayı isimlerinin yazılmasını istemeyen traderlara göre, kaldıraçlı fonlar, Tokyo merkezli fonlar ve şirketler, zayıf ABD hisse senedi endeks vadeli kontratlarıdna dayanarak ve aysonu işlemleri ile dolar sattılar.

Morris Capital portföy yöneticisi Greg Matwejev, "Piyasa, Trump'ın etkilerini iyi ve doğru bir şekilde fiyatlıyor ve bu durum tüm makro alanda görülüyor," dedi ve "Bu hareketler hız kazanmaya başladı ve gidecek daha yolu var" şeklinde konuştu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 kadar düşerken, Dolar Endeksi yüzde 0.3 geriledi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi beş baz puan düşerek yüzde 2.37'ye indi ve yüzde 2.36 ile 28 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Dolar/yen paritesi yüzde 1 düşerek 110.26 ile 18 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.