Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, iki Fed yetkilisisin ABD Merkez Bankası'nın bu yıl halihazırda beklenenden daha hızlı faiz artırımına gitme durumunda kalabileceğini kaydetmesinin ardından değer kazandı.

ABD para birimi, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in ekonomiyi aşırı ısınmadan koruyabilmek için 2017 yılında dört faiz artırımına ihtiyaç duyulabileceğini kaydetöesinin ardından, G10 ülkelerinin para birimlerinin biri hariç tümü karşısında yükseldi. San Francisco Fed Başkanı John Williams, bu yıl üçün üzerinde faiz artırımını göz ardı etmediğini söyledi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yükseldi. Ekonomistler, Cuma günü açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) bazı enflasyon göstergesinin Şubat ayında yavaşlama göstermesi bekleniyor.

Hong Kong'da Credit Agricole SA'nın özel ve yatırım bankacılığı birimi G10 Döviz stratejisti David Forrester, "Hazine tahvil faizlerinde bir miktar yukarı yönlü baskı vardı ve bu durum dolara geniş tabanlı destek getirdi" dedi ve "Yatırımcılar bugün de Fed yetkililerinin konuşmalarına ve aynı zamanda yarın açıklanacak PCE enflasyon verisine odaklanacak" şeklinde görüş bildirdi.

Fed yetkililerinin Mart ortasındaki tahmin medyanı 2017'de üç faiiz artırımını işaret ediyordu. Perşembe günü konuşacak Fed yetkilileri arasında New York Fed Başkanı William Dudley ve Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan yer alıyor.

ABD para biriminin G10 ülke paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, dolar/yen paritesi yüzde 0.2'lik çıkışla 111.26 seviyesine ulaştı.