Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, üç hafta üst üste yükseldikten sonra, yatırımcıların bu hafta ABD ve Çin'de açıklanacak veriler öncesi temkinli olmaları ile birlikte kazançlarını korudu.

Spot altın yüzde 0.1 yükselişle ons başına 1,250.52 dolara kadar çıktıktan sonra Sydney saati ile 10:46'da 1,249.41 dolara geldi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 0.5 yükseldi ve birinci çeyreği yüzde 8.9 yükselişle tamamladı.

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Altın ve tahviller için süren talep, bu hafta Çin'deki PMI verileri ve ABD'deki tarım dışı istihdam öncesi yatırımcılar arasındaki tedirginliği işaret ediyor," dedi ve "Madencilik şirketlerinin hisseleri, altındaki kazançlarına rdından daha da ilgi görebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Australia & New Zealand Banking Group ekonomisti Jo Masters, altın fiyatlarının, Güney Afrika Devler Başkanı Jacob Zuma'nın Maliye Bakanı Pravin Gordhan'ı görevden alması dahil siyasi belirsizlikler ve hisse senetlerindeki zayıflamadan dolayı ralli yaptığını kaydetti.

ABD Emtia Vadeliİşlemler Komisyonu verilerine göre, para yöneticileri, altında yükseliş beklentileri açtıklrı pozisyon sayısında son 11 haftanın en yüksek artışını gerçekleştirdi.

Spot gümüş yüzde 0.2 düşüşle ons başına 18.2297 dolara inerken, platin yüzde 0.6 yükselişle ons başına 956.06 dolara ve palladyum yüzde 0.6 çıkışla ons başına 803.15 dolara ulaştı.