Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, ABD hazine tahvili faizlerinin ABD'deki tatilin ardından düşmesiyle birlikte dolar karşısında beş ayın zirvesine tırmandı. Hazine tahvili faizlerinin gerilemesinde, ABD'de enflasyonun bir yıldan uzun bir süreden beri ilk kez düştüğünü işaret eden veri etkili oldu.

Japon Yeni, ABD Hazine Bakanlığı'nın “yenin fazla değerli olduğunu gösteren fazla bir kanıt olmadığını” vurgulayan raporunun ardından G-10 paralarının çoğu karşısında güçlendi.

Pyongyang ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimi arasındaki jeopolitik gerginliğin artması güvenli varlıklara olan talebin artmasında etkili oldu.

Singapur'da Citigroup Inc. Döviz stratejisti Todd Elmer, dolar/yen paritesindeki hareketlere ilişkin Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Yakın zamanda gördüğümüz fiyat hareketi, bir kaç hafta önce gördüğümüz fiyat hareketine kıyasla daha çok riskten kaçışla ilişkili” şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizleri 4 baz puan düştü ve yüzde 2.20 ile 17 Kasım'dan bu yana dip seviyesine geriledi. Dolar/yen paritesi, TSİ 10:40'ta yüzde 0.30 aşağıda 108.31 seviyesinden işlem gördü.