Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro, Fransa'da Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi üç ayın en güçlü haftalık kazancına yöneldi. Doların zayıf seyri, euronun güçlenmesinde etkili oldu.

Anketlerin, Le Pen de dahil olmak üzere adaylar arasında başa baş mücadele olacağını işaret etmesine karşın euro, Perşembe günü üç haftanın zirvesine yükseldi. ABD Doları'nın on önemli piyasa parası karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD Başkanı Donald Trump'ın doların bu ay çok yükseldiğini belirtmesi ardından düşüşünü ikinci hafta taşıdı. İngiltere'de ise Haziran ayında erken seçime gidilmesine ilişkin gelişmeler sterlinin bu hafta yüzde 2'nin üzerinde değer kazanmasında etkili oldu.

Tokyo'da Brwon Brothers Harriman Döviz stratejisti Masashi Murata, “Euro bu hafta sterlin ve doların hareketleriyle yön buldu. Fransa seçimlerindeki belirsizlik dikkate alındığında insanlar sadece euroda işlem yapma konusunda temkinli davranıyor, fakat diğer paralar karşısında hareket edince mecbur kalıyor. Le Pen'in Pazar günü alacağı destek euronun görünüme ilişkin duyulan kaygıda belirleyici olacak” dedi.

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'ndan (CFTC) alınan 11 Nisan'a kadarki verilere göre euronun zayıflayacağı yönündeki spekülatör beklentileri artıyor. Perşembe günü yayınlanan Harris Interactive anketine göre Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerin ilk turunda Macron, yüzde 24.5 ile önde görünüyor. Le Pen yüzde 21 ile ikinci sırada yer alırken, Cumhuriyetçi Fillon'un oyu yüzde 20 seviyesinde bulunuyor.

Euro/Dolar paritesi Cuma günü TSİ 09:15'te 1.0715 seviyesinden işlem gördü.