Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(13:15'te güncellendi)

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD Başkanı Donald Trump'ı çevreleyen siyasi kargaşaya ve Fed yetkililerimin ABD ekonomisine ve faize ilişkin yorumlarına çevirmeleri ile birlikte, 14 Nisan'dan bu yana en büyük haftalık yükselişini gerçekleştirdikten sonra bu kazancını korudu.

Spot altın, geçen hafta yüzde 2.2 yükseldikten sonra fazla değişmeyerek, Londra saati ile 09:55'te ons başına 1,255.13 dolara geldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçen hafta yüzde 1.6 ile Temmuz ayından bu yana en büyük haftalık kaybını yaşamasının ardından yüzde 0.2 yükseldi.

Karvy Commodities Broking, bilgilendirme notunda, "Altın piyasası ABD'deki siyasi çekişmeler ve Fed'in faiz kararı arasında sıkışmış durumda," dedi ve "Karışık beklentiler ile birlikte, altının gün boyunca bant seyri göstermesi bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de Trump'ın Rusya'ya ilişkin sorunları, görevden aldığı FBI Direktörü James Comey'in Senato'da konuşma yapmayı planlamasının ardından daha da derinleşti.

Australia & New Zealand Banking Group, bugünkü notunda, altının ABD'deki siyasi kargaşadan destek bulmaya devam ettiğini belirtti.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin "tamam" olduğunu ve "oldukça iyi" durumda bulunduğunu kaydetti.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise, son ekonomik verilerin zayıf geldiğini ve merkez bankasının beklediği faiz artırma yolunun çok dik olabileceğini söyledi.

Diğer değerli metallerden gümüş yüzde 0.5 yükselerek ons başına 16.955 dolara çıkarken, platin yüzde 0.1 düşerek ons başına 938.66 dolara indi ve palladyum yüzde 0.1 yükselerek 762.13 dolaratırmandı.

(13:15'te güncellendi)