Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Sterlin, Theresa May'in Muhafazakar Parti'sinin gelecek haftaki genel seçimlerde çoğunluğu kazanamayabileceğini ve hiçbir partinin çoğunluğu teşkil etmediği bir parlamentoyla karşı karşıya kalınabileceğini işaret eden bir anketin ardından geriledi.

Sterlin, the Times'da yer alan YouGov'un yeni bir modele dayanan anketinin Başbakan Theresa May'in partisinin 16 sandalye ile çoğunluktan geride kalabileceğini göstermesi ardından G-10 paraları karşısında değer kaybetti. Sterlin, yavaşlayan ekonomiye ve artan güvenlik risklerine karşın geçtiğimiz haftalarda güçlenmeyi sürdürmüştü.

Sydney'de “Sterlindeki düşüş piyasaların hiçbir partinin çoğunluğu teşkil etmemesi bir yana yakın bir seçim sonucuna hazır olmadığının diğer bir örneği” diyen Westpac Banking Corp. kıdemli Döviz stratejisti Sean Callow, “Spekülatif kısa pozisyonlar çözülerek sterlini yeni bir yön arayışına soktu.” dedi.

Bloomberg'ün son sıralamasında en iyi ikinci önemli para tahminicisi olan Westpac, Callow'a göre sterlin/dolar paritesinin gelecek ay 1.26 seviyesine gerileyeceği yönündedki tahminini koruyor.

Sterlin/dolar paritesi iki günlük yükselişine son verdi ve Salı günü TSİ 09:20'de yüzde 0.42 ekside 1.2850 seviyesinden işlem gördü.

Bloomberg Sterlin Endeksi, yüzde 0.36 ekside 668.71 puan oldu.