Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(14:30'da güncellendi)

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini hayalkırıklığı yaratan istihdam verisi sonrası Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilere ve haftasonu İngiltere'de genel seçim öncesi düzenlenen saldırının ardından gelen güvenli liman talebine çevirmeleri ile birlikte, 24 Nisan'dan bu yana egüniçi en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,282.11 dolara kadar çıktıktan sonra, Londra saati ile 10:28'de 1,281.25 dolara geldi.

Bu yükseliş, Cuma günü istihdam verisinin ardından fiyatlarda görülen yüzde 1'lik çıkış sonrası geldi. Altın geçen hafta da yükselerek çıkışını dördüncü haftaya taşıdı ve 14 Nisan'dan bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirdi. Fiyatlar bu yıl yüzde 12 yükseldi.

Australia & New Zealand Banking Group, günlük bilgilendirme notunda, altındaki yükselişi işaret ederek, "ABD'de beklenenden daha düşük çıkan tarım dışı istihdam verisi, bazılarının beklenenden daha yavaş bir faiz artırımı süreci olabileceğini düşünmesine neden oldu," dedi ve "Anketler İngiltere'de sçimin beklenenden çok daha çekişmeli geçeceğini göstermesi de güvenli liman alımlarını destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Fed politika yapıcıları gelecek hafta politika toplantısını gerçekleştirecek.

Spot gümüş, Cuma günkü yüzde 1.5'lik yükselişin ardından fazla değişmeyerek ons başına 17.5627 dolarda kaldı.

Platin fazla değişmeyerek ons başına 954.50 dolarda kalırken, palladyum yüzde 0.3 yükselerek ons başına 844.59 dolara ulaştı.

(14:30'da güncellendi)