Advertisement

ABD hisse senedi gösterge endeksleri Çarşamba günü, Fed tutanaklarının açıklanmasının ardından, petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisi ile gerileyen enerji sektörü hisselerine karşılık, enerji hisselerindeki yükselişle birlikte karışık kapandı.

ABD'de otomobil satışlarının ilk yarıda zayıf kaldığını gösteren rapor ile birlikte, Standard & Poor's 500 Endeksi'nde (S&P 500) en fazla kaybettiren üç hisse otomobil parçaları şirkeetlerinin hisseleriydi.

Petrol fiyatlarında sekiz gün süren ralli sona erdi ve petroldeki düşüş sonucu enerji sektörü kağıtlarına satış geldi. Perakendeciler ve küçük ve ülke içi odaklşı şirketler de geriledi.

Teknoloji hisseleri trende ters hareket etti ve yukarıda kapandı. Banka, sanayi ve sağlık ve bakım sektörü hisseleri de yükseldi.

Dow Jones Sanayi Endeksi 1.10 puan (yüzde 0.01) azalışla 21,478.17 puanla yatay seviyeden kapandı. S&P 500 Endeksi ise 3.53 puan (yüzde 0.15) yükselişle 2,432.54 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 40.80 puan (yüzde 0.67) kazançla 6,150.86 puana ulaştı.

Fed Çarşamba günü, faiz artırımı kararının alındığı 13-14 Haziran'ki Federal Açık Piyasa Komtesi (FOMC) toplantısının tutanaklarını açıkladı.

Tutanaklar, Fed yetkililerinin 4.5 trilyon dolara ulaşan bilançoyu ne zaman küçültmeye başlayacakları konusunda farklı fikirlere sahip olduğunu gösterdi.