Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

ABD politikasında durumun bu ay daha da karmaşık bir hal almasıyla birlikte yatırımcılar için altının cazibesi artıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Charlottesville, Virginia'daki olaylara ilişkin yaptığı açıklamalar iş dünyasının önde gelen isimleri ve vatandaşların sert tepkisiyle karşılaşırken vadeli kontratlar 9 ayın zirvesine yakın seviyelerde işlem görüyor.

Traderlar, siyasi belirsizliğin ABD'nin ekonomik büyümesini olumsuz etkileyeceğine ilişkin beklentilerle geleneksel olarak güvenli varlık kabul edilen altına yöneldi. Barcelona'da gerçekleştirilen terör saldırısı da altın talebini artırdı.

Para yöneticilerinin altındaki net pozisyonu Ekim'den beri en yüksek seviyesine ulaştı. Exchange traded fonlar (ETF) yoluyla yapılan altın yatırımları da arttı.

“Yatırımcılar sigorta arıyor” diyen Stifel, Nicolaus & Co. para yöneticisi Chad Morganlander, hem iç hem de dış “siyasi karşıtlık” konusunda alışılmadık bir durumda bulunulduğunun altını çizdi.

ABD'de Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'na (CFTC) göre hedge fonları ve diğer önemli spekülatörler altındaki net uzun pozisyonlarını, 15 Ağustos'ta sona eren haftada yüzde 30 artırarak 179,537 vadeli kontrat ve opsiyon sözleşmesine çıkardı.