Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Türk Lirası'nın Güney Afrika Randı karşısındaki kazançlarını dördüncü çeyrekte artıracağına ilişkin beklentiler giderek güç kazanıyor.

HSBC Holdings Plc, Amundi SA ve ING Groep NV gibi kurumların stratejistleri ve para yöneticileri yüksek faiz gelirleri, güçlü ekonomik büyüme ve lira açısından daha iyi değerlemelerin etkisiyle Türk Lirası'nın rand karşısında değer kazanmayı sürdürmesini bekliyor.

TL, rand karşısında Mart ayındaki rekor düşük seviyesinden yüzde 11 yükseldi. Güney Afrika'da olası bir not indirimi ve hala net olmayan siyasi görünüm yılın geri kalanında randı olumsuz etkiliyor.

Londra'da Amundi gelişen piyasalar tahvil birimi yöneticisi Esther Law, “Lira'ya göreceli olarak randa tercih ederim.” dedi. Pazartesi günü konuşan Law, TL'nin carry trade açısından yüksek cazibesini ve randı çevreleyen belirsizlikleri işaret etti.

Londra'da HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Dominic Bunning'e göre değerlemeler de TL'nin tarafında. Kurumun stratejistlerine göre TL Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde tek ucuz para birimi; rand ise yüksek faiz ödeyenler arasında en pahalı olanı.