Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed Başkanlığı görevi için John Taylor'ı düşündüğü yönündeki spekülasyonun etkisiyle bir haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

ABD Doları, konuya yakın kaynakların Taylor'ın geçtiğimiz hafta Beyaz Saray'daki mülakatıdna Başkan Trump üzerinde olumlu bir etki bıraktığını belirtmesi ardından önemli paraların çoğu karşısında değer kazandı. Taylor'ın para politikasına ilişkin görüşü, Fed'in bulunduğu mevcut durumda üç kez faiz artırımına gitmiş olması gerekirdi.

Tokyo'da SMBC Trust Bank piyasa çözümleri biriminde kıdemli yönetici Simon Pianfetti, “Taylor-Trump görüşmesinden olumlu sonuç çıkması dolar için de olumlu” dedi ve “Taylor kuralına göre Fed çok daha fazla kez faiz artırımına gitmiş olmalıydı ve hala öyle yapmalı. Yani Taylor Fed Başkanlığı görevini devralırsa, bu ABD faizleri için şahin bir durum.” şeklinde devam etti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.3 yükselmesinin ardından yüzde 0.1 arttı. Gösterge, 10 Ekim'den beri en yüksek seviyesini gördü. Dolar/yen paritesi yüzde *0.1 gerileyerek 112.05 seviyesinden alıcı buldu.