Advertisement

Japonya'da Topix Endeksi, kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanmasının ardından yenin dolar karşısında yaklaşık 112 seviyesinde istikrarını korumasıyla ardı ardına yedinci günü de yükselişle kapattı.

Elektronik şirketleri ve otomobil üreticileri, gösterge endeksin Kasım 2016'dan beri kaydettiği en uzun yükseliş serisini destekledi. Endeks, teknik olarak aşırı aluım seviyelerine ulaştı. Sumimoto Metal Mining Co. ve Kobe Steel Ltd. Nikkei 225 Endeksi'ne öncülük ederek endeksin Haziran 2015'ten beri görülen en uzun yükseliş serisini (11 gün) kaydetmesinde etkili oldu.

Chibagin Asset Management Co. genel müdürü Yoshihiro Okumura, “Yurt dışında güçlü ekonomik koşullar ve Japonya'da güçlü ihracat verisi, insanların Japonya varlıklarında yukarı yönlü beklenti edinmelerini sağlıyor. 112 seviyesindeki dolar/yen paritesi yerel şirketlerin ikinci yarıya ilişkin kar tahminlerini güncellemelerine imkan verecektir” dedi.

Topix Endeksi, Tokyo'daki kapanışta yüzde 0.2 artıda 1,723.37 puan ile Temmuz 2007'den beri en yüksek seviyesine geldi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4 artıda 21,336.12 puan ile Kasım 1996'dan beri görülen en yüksek seviyesinden kapattı.