Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD ekonomisinin gücüne ilişkin işaretler alabilmek için bugün açıklanacak olan Ekim ayı tarım dışı istihdam verisini beklemeleri ve dikkatlerini ABD vergi indirim planlarına ilişkin son haberlere çevirmeleri ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı ve haftayı kazançla geçmeye yöneldi.

Spot altın, önceki iki günde yüzde 0.4 yükseldikten sonra, yüzde 0.2 daha değer kazanarak, Singapur saati ile 08:38'de ons başına 1,278.39 dolara çıktı. Metal bu hafta yüzde 0.4 yükseldi ve iki haftalık düşüşü sonlandırmaya hazırlanıyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu hafta yüzde 0.3 geriledi.

ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyeleri, kurumlar vergisini yüzde 35'ten yüzde 20'ye düşürmeyi öngören bir plan hazırladı.

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, "ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi altın üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir" dedi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Perşembe günü 3.6 ton düşerek 2,151.8 tona geriledi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 17.1459 dolara çıkarken, platin yüzde 0.1 yükselerek ons başına 926.58 dolar ve palladyum yüzde 0.3 primle ons başına 1,000.95 dolara ulaştı.