Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Suudi Arabistan'daki gelişmelere ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Güney Kore'ye yapacağı ziyarete çevirmesi ile birlikte riskten kaçınma epiliminina rtması sonucu iki haftanın en yüksek seviyesi yakınında kaldı.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 1 yükselerek ons başına 1,281.95 dolar ile 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yüzde 0.2 düşerek, Singapur saati ile 09:21'de 1,280.03 dolara indi.

ABD para biriminin 10 önemli para birimi karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.3 düştükten sonra fazla değişmedi.

Trump 11 gün sürecek Asya turu dahilinde Güney Kore'yi ziyaret edecek.

Singapur'da IG Asia stratejisti Jingyi Pan, "Suudi ARabistan'daki büyük siyasi rahatsızlık riskten kaçınma epilimini açık bir şekilde artırmış görünüyor ve bunun sonucu altın tırmanıyor," dedi ve "Dikkatler Başkan Trump'ın Salı günü Güney Kore'ye yapacağı geziye çevriliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Pan, "Japonya'da görüşmelerden farklı olarak, Trump ve Güney Korel,i mevkidaşının Kuzey Kore'ye bakışındaki farklılık bugünkü seansta etkili olabilir ve bunun sonucu dikkatler altın üstünde kalabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.3 düşerek ons başına 17.1755 dolara inerken, platin yüzde 0.4 düşerek ons başına 931.84 dolara geriledi ve palladyum ons başına 1,002.38 dolarda yatay seyretti.