Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD vergi reformuna ilişkin belirsizliğe çevirmesi ve Çarşamba günü açıklanacak olan enflasyon verisini beklemeleri ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Spot altın, önceki iki günde yüzde 0.4 değer kazandıktan sonra yüzde 0.2 daha yükselerek, Singapur saati ile 09:25'te ons başına 1,283.05 dolara tırmandı.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.4 düştükten sonra yatay seyretti.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Salı günü üç baz puan düştükten sonra yatay bir seyir izledi.

ABD'te Temsilciler Meclisi vergi indirimi için kendi hazırladığı taslağı Perşembe günü oylayabilir, ancak Senato kendi taslağı konusunda ısrar ediyor.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "ABD vergi reform paketi gündemin üst sırasında, ancak piyasalar öte yandan enflasyon verisine de duyarlı olacak," dedi ve "ABD enflasyon verisinin he riki yönde de beklentilerden sapması altın için önemli olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Çarşamba günü açıklanacak olan Ekim ayı tüketici fiyatları endeksi verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, yıllık yüzde 2 seviyesine doğru ılımlı hale gelmesi, çekirdek enflasyonıun ise yıllık yüzde 1.7'de kalması bekleniyor.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 17.0585 dolara çıkarken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 0.3 yükselerek sırasıyla ons başına 928.24 dolar ve 991.72 dolar seviyelerine ulaştı.