Advertisement

Çin hisse senetleri, Perşembe günkü sert kaybının ardından düşüşüne ara vermesi sonrasında Pazartesi günkü işlemlerde gerilemeyi sürdürdü. Önceki işlemlerde güçlü yükselişler kaydeden bazı tüketici şirketleri ve teknoloji hisseleri en fazla düşen Çin hisseleri arasında yer aldı.

Büyük sermayeli Çin şirketlerinin listelendiği CSI 300 Endeksi, seans arasında yüzde 1.3 düşüş kaydetti. ZTE Corp. ve BOE Technology Group Co. hisse senetleri, yüzde 6'nın üzerinde değer kaybetti. Luzhou Laojiao Co. ve Wuliangye Yibin Co. gibi alkollü içecek üreticileri geriledi; buna karşın Şanghay'da işlem gören Kweichow Moutai Co. resmi medyanın şirket hisselerinin çok hızlı yükseldiği uyarısı bulunması sonrasında, yedi seanstan bu yana ilk kez artıda seyretti.

Şanghay'da Northeast Securities Co. analisti Shen Zhengyang, “Kurumsal yatırımcılar, değerlemelerin tarihi zirvelerine yakın olması ve piyasa algısının resmi medyanın Moutai'yi hedef alması sonrasında bozulmasıyla, yıl sonuna doğru nakde dönmeyi seçiyor.” dedi.

CSI 300 Endeksi, TSİ 08:40'ta yüzde 1.34 ekside 4,049.21 puan oldu.